Recipes, Savoury

Gustare rapida cu masline si seminte

Masline cu seminte
Tuesday, 19th September 2017

Nu stiu cum e acum, dar pe vremuri la A1 si la A3 aveau cei mai buni cartofi prajiti din oras. Mergeam adesea cu Andrei si Mede si ne indopam cu faimosii cartofi si telemeaua cu masline calde si seminte.

Uneori ne era sila sa ne deplasam 300 de metri pana la terasa in cauza, asa ca ne puneam pe prajit acasa. Inca nu m-am ramolit suficient ca sa pun pe blog reteta de cartofi prajiti… sau telemea, dar de masline, da. 🙂 M-am inspirat din cele de la A3, dar nu sunt sigur ca sunt exact ca ale lor. Va invit sa incercati ambele variante si sa verificati daca mai au cei mai buni cartofi prajiti.

Ingrediente:

3-4 linguri de masline Kalamata
o lingura de ulei de masline
o lingura de miez de seminte de dovleac prajite
o lingurita de  susan
o jumatate de lingurita de negrilica
un ardei iute sau fulgi de chili
sare, piper

Instructiuni:

Intr-o tigaie mica, incalziti uleiul si adaugati condimentele si semintele. Lasati-le sa se incalzeasca bine, timp de 1 minute. Adaugati maslinele si opriti focul. Dupa zece secunde mutati totul intr-un castronel. Wham-bam, thank you ma’am!

Sunt minunate ca gustare, langa crevetii cu ulei picant, paine de la Miez sau, evident, cartofii prajiti cu telemea.

One thought on “Gustare rapida cu masline si seminte

  • Reply Creveti cu ulei picant si paine cu maia - Flagrant Delice 20, September, 2017 at 09:03

    […] masa. Cu tot cu tigaie. Mie imi place sa ii pun pe masa langa o salata verde, cu felii de lamaie si masline calde cu seminte. Daca ii insoteste si eternul pahar de vin alb rece, minunata paine cu grau dur, susan si maia de la […]


  • Leave a Reply