Unde iesim

Dionysos Wine Bar

Dionysos Wine Bar
Sunday, 14th February 2016

Am intrat sambata dupa-amiaza in Dionysos. Eram usor zgribuliti, in cautarea unui pahar de vorba linistita si daca pica si cu alcool bun, nu refuzam.
A fost locul perfect si mi-a fost clar de la inceput.
Eram cu Cristina, pe care nu o vazusem de ani de zile, de cand a plecat in Germania sa isi deschida o galerie de arta care reprezint artisti romani. Curajos, nu? (Intrati aici.)

Am fost intampinati de un domn amabil, care ne-a poftit sa stam la masa mare, centrala, din lemn masiv si ne-a luat hainele!!!!! Ne-a luat hainele, repet! Si nu ca sa le fure sau ca sa le buzunareasca, ci ca sa nu ne incurce cat stam la masa. Da, mhm! Locul promitea!Dionysos wine bar, peretele cu vinuri
M-am asezat si, la vederea unui perete acoperit cu sute de sticle, am inceput sa imi compun in cap scuzele pt lipsa de educatie in oenologie (cred ca asa se cheama studiul vinului, nu?). Ma si vedeam certat si privit de sus de domnul amabil. Nimic mai departe de adevar. Ni s-a explicat din start ca vinul inseamna struguri presati si nu e cazul sa fim intimidati. Ni s-a explicat si ca cel mai bun vin e cel care iti place. M-am relaxat imediat si am sorbit cu placere timida din paharul de Merlot pe care l-a ales Cristina.

Discutia noastra a atins si arta, dar putin. Vinul ne-a insufletit si am vorbit de lucruri lumesti, de copii, de case, de vacante, de bucurii si de gelato. De gelato? De ce? Pentru ca domnul in cauza, e o autoritate in domeniu. Vinul e o pasiune secundara. 

Ca sa inchei: de ce sa mergeti la Dionysos? Pentru ca e un loc gandit pentru expati, dar servirea este exemplara pentru orice client. Pentru ca au doar vinuri romanesti si meritam sa apreciem si lucurile noastre bune. Pentru ca e decorat cu mult bun gust si pentru ca vei gasi garantat si o poveste langa paharul tau. Pentru ca nu e scump, dar te vei simti de milioane.
Special pentru voi am furat cu nerusinare niste poze de pe pagina de FB a barului.2

Acum ca am baut Merlot pe stomacul gol, mi-e cam foame. Noi ce mancam?

Dionysos Wine Bar
Sepcari 19

 

Leave a Reply