Retete, Retete Sarate

Pui cu fenicul si ardei iute

Pui cu fenicul
Sunday, 17th September 2017

Uneori, cand am o zi plina, abia astept sa ajung acasa ca sa gatesc ceva complicat. Nu mi-e clar ce anume, dar ceva din intregul proces ma relaxeaza si ma linisteste. Exista insa si zile care ma storc de energie, cand nu am chef sa gatesc deloc, dar trebuie. Pentru genul asta de seri,  am la indemana cateva solutii reconfortante. Sunt sigur ca intelegeti, asa ca share-uiesc cu voi reteta mea minunat de simpla, dar extrem de gustoasa pentru pui cu fenicul si ardei iute.

 

Ingrediente:

1 pui intreg

2 capatani de fenicul

1 ardei gras

1-2 ardei iuti

1 lamaie

1 legatura de patrunjel

2-3 linguri de ulei (de masline sau floarea soarelui)

Sare

Piper

 

Instructiuni:

Dati drumul cuptorului sa se incalzeasca pana la 220-250 de grade.

Intr-o tigaie mare sau tava medie, puneti uleiul, pastrand o lingura din el.

Taiati feniculul si ardeiul gras in fasii de un deget grosime pe care apoi le veti raspandi uniform in tigaie. Stropiti cu restul de ulei ramas si puneti-le la copt pentru 10 minute.

Intre timp, taiati puiul in patru, stergeti-l cu servetele de bucatarie, ca sa fie uscat. Asa va asigurati ca veti obtine o piele crocanta.

Frecati bine bucatile de pui cu sare si piper. Sa nu va fie frica sa folositi sare din belsug, pe toate partile.

Scoateti din cuptor feniculul si puneti peste el ardeiul iute taiat marunt si bucatile de carne. Pe cat posibil, ungeti bucatile de pui cu uleiul din tigaie.

Puneti totul inapoi la cuptor pentru 45 de minute, verificand la jumatatea timpului daca focul nu este prea tare si puiul nu s-a rumenit prea rau. Ungeti din nou cu ulei si,  daca e cazul, micsorati focul.
La finalul timpului de coacere veti avea patru portii de pui perfect facute, deloc uscate, dar cu piele crocanta. La ele se adauga feniculul si ardeiul din tigaie, acum caramelizate si pline de gust umami. Vor fi garnitura perfecta. Stropiti totul cu lamaie stoarsa si presarati patrunjel.

Un pahar rece de Pinot Grigio este completarea potrivita pentru reteta asta si o incheiere perfecta pentru zile grele.

 

Leave a Reply