Retete, Retete Dulci, Retete Sarate

Placinta cu feta, felul perfect pentru orice masa

placinta cu feta si sos de otet si miere
Saturday, 13th February 2016

Pentru ca Bianca ma roaga de trei luni sa fac placinta cu feta, azi va prezint o reteta de strudel cu mere.

Just kidding!
E gluma lui Bujor. Am ras prea cu pofta la ea si am permisiunea lui ca sa o folosesc.
Revenind la feta, si placinta ei, vreau sa spun doar atat: Merdenea la puterea zece plus extra-gust.

Pentru ca se incalzeste vremea si pentru ca ne gandim unde sa facem vacanta de vara, mi-am adus aminte de felul asta genial. Prima oara l-am mancat impreuna cu Andrei, Bianca si Bujor in minunata Grecie, evident, la o minunata terasa numita La Piazza, din la fel de minunata Naoussa.

Eram loviti de soarta in ziua aia, dar in sens bun. Complet lihniti si infierbantati, dupa un drum de 2 ore pe jos intre Naoussa si Lageri Beach -un loc special, cum nu gasesti in alta parte- total nepregatiti, fara apa si mancare suficienta, dupa ore intregi de plaja si un drum de intoarcere cu un autobuz inghesuit.

Asa am dat peste terasa asta perfecta, cu limonada rece, salata proaspata, wifi, servire impecabila si Feta Pie, care e un tip de saganaki, adica o prajeala cu branza in tigaie.
Ce o face asa speciala? Sosul care o completeaza minunat.

Asadar, mai jos o metoda simpla de a readuce in prezent amintirile alea faine ale vacantelor de vara de pe Mediterana.

Placinta cu feta
Write a review
Print
Ingrediente
  1. 400 grame de feta (Eu am cumparata o cutie cu doua bucati a cate 200 de grame fiecare)
  2. 8-10 foi de placinta (filo pastry)
  3. susan si negrilica pentru decor si plus de aroma
  4. 4 liguri de otet de vin rosu
  5. 2 linguri de miere
  6. 4 linguri de apa
  7. 4-5 linguri de ulei de masline pentru prajit
Instructiuni
  1. Am taiat fiecare bucata in doua, pe lungime si apoi, fiecare bucata rezultata, am taiat-o pe grosime, pentru a le face mai usor de manipulat in tigaie. Nu va faceti griji, nu exista o regula pentru cum trebuie sa fie. Citit toata reteta si o sa va decideti singuri cum sa o vet taia.
  2. Bucatile de branza le-am sters bine, cu servetel de hartie, ca sa evit stropii de ulei incins.
  3. Pentru fiecare felie, am folosit o foaie subtire de placinta, pusa in doua.
  4. Am impachetat branza cum a putut eu mai bine, exact cum as face cu un cadou mic.
  5. Am pus uleiul in tigaie, la foc mediu si, cand s-a incalzit suficient, am pus feliile de branza.
  6. Le-am tinut cam 3-4 minute pe fiecare parte. Cel mai bine e sa aveti sub tigaie un foc potrivit si sa verificati cand s-a rumenit foaia de placinta.
  7. Separat, am pus pe foc otetul, apa si mierea, la foc mare. Cand apa scade si se formeaza un sirop subtire, dati-l de-o parte. Eu ma prind ca am ajuns in punctul asta cand licoarea din craticioara face spuma ca o dulceata care fierbe.
  8. Stiu ca ma repet, dar placinta asta e incredibila de buna. Cel mai mult imi place cand e fierbinte, stropita din abundenta cu sirop si ornata cu susan si negrilica, langa o salata.
Note
  1. Temperatura uleiului se verifica usor cu o lingura de lemn uscata. Introdusa in ulei, mici bule vor aparea un jurul ei, atunci cand temperatura a ajuns la nivelul dorit.
  2. Daca va raman bucati de placinta nemancate, pastrati-le pentru mic dejun sau pentru o gustare dulce. Le puteti incalzi in tigaie sau la microunde. Sunt perfecte si servite cu miere deasupra. Mmm...c'est si bon! Mai bine nu ma mai gandesc, ca o trec la deserturi.
  3. Daca tot nu v-ati decis cum sa taiati branza, lasati un comment si cumpar iar branza ca sa masor feliile. Asa am si eu o scuza sa o mai fac o data. 🙂
Flagrant Delice http://www.flagrantdelice.ro/

 

2 thoughts on “Placinta cu feta, felul perfect pentru orice masa

  • Reply ruxi 2, March, 2016 at 06:46

    Hai ca tot nu stiam ce sa gatesc azi! Si pare atat de simpla reteta ca ma gandesc ca am timp si de un film dupa cina 🙂

    P.S. Succes maxim cu bunatatile 🙂 suna, deja, foarte apetiant blogul asta!

  • Reply Adrian Sandu 2, March, 2016 at 07:22

    Multumesc frumos! Primu comment! Tin minte si dau de mancat!


  • Leave a Reply