Retete, Retete Sarate

Oua umplute cu chili si wasabi

Oua Umplute
Sunday, 26th November 2017
Cand eram mic, mergeam cu ai mei de Craciun in vizita la nasii lor de casatorie. Nu-mi placea deloc. Ma plictiseam ingrozitor, nu erau alti copii, conversatiile adultilor erau neinteresante, iar nasu’ se cherchelea repede si incerca in fiecare an sa ma convinga ca vata de pe brad e zapada adevarata. Singurul lucru bun erau ouale umplute ale nasei.
Mi-am adus aminte de ele recent si mi s-a parut o idee buna ca anul asta, la masa de Craciun, sa le pregatesc alor mei ceva similar. Blast from the past!
Cu pretextul unei repetitii, am facut rapid o tura de oua. Nu stiu exact ce s-a intamplat cu ele, ca au disparut imediat din frigider.
Ingrediente:
4 oua
2 linguri de maioneza
o lingurita de mustar
sare, piper
o jumatate de lingurita pudra de chili
optional, o jumatate de lingurita de wasabi
 
Instructiuni:
Puneti ouale la fiert, in apa rece, intr-o craticioara. Dupa ce apa a dat in clocot, opriti focul si acoperiti vasul cu un capac.
Lasati ouale sa se inchege timp de 10 minute. Cu metoda asta o sa obtineti oua tari perfecte de fiecare data, fara sa inverziti galbenusul. Metoda functioneaza si pentru oua moi, dar trebuie lasate doar 3 minute, iar pentru cele intermediare, 6 minute.
Ca sa nu va chinuiti la decojire si sa obtineti un ou perfect neted, cel mai sigur lucru pe care il puteti face e sa nu folositi oua foarte proaspete. Cele mai vechi isi pierd din continutul de apa prin porii cojii si in locul ei se creeaza bule de aer care vor ajuta la decojire. Eventual, puteti sa crapati foarte usor coaja dupa fierbere si sa scufundati ouale in apa foarte rece, dar nu e o metoda care garanteaza succesul, in mod special la cele proaspete.
 
Oua Umplute
 
Dupa decojire, taiati ouale in lung si scoateti cu grija galbenusurile. Pasati-le intr-un bol, alaturi de maioneza, mustar, chili si wasabi. Adaugati sare si piper dupa gust.
Umpleti fiecare jumatate de albus cu o lingurita cu varf din amestecul de galbenusuri si ornati cu chili sau verdeata.
Mancati dupa pofta inimii si macar de data asta ignorati colesterolul.
 

Leave a Reply