Retete, Retete Dulci

Madlene pufoase cu unt si lamaie

Madlene
Wednesday, 15th March 2017

Pentru perioada asta cu vreme indecisa m-am gandit sa impart cu voi o reteta simpla de madlene. Sunt minunat de pufoase, parfumate cu lamaie si au un gust bogat de unt. M-am indragostit de ele din iarna, cand le-am pregatit prima oara. Atunci am copt mai multe randuri pe care le-am impartit prietenilor care au venit la proteste si colegilor de la munca.

Veti avea nevoie de forme pentru prajiturele. Exista variante de silicon dar eu prefer formele din metal, ca cele de aici. Madlenele coapte in ele se rumenesc usor pe margini si se apropie mai mult de originea lor frantuzeasca.

Vorba lunga, saracia omului…Sa trecem direct la reteta.

Ingrediente:

3 oua
140 de grame de zahar
120 de grame de faina
o lingurita de coaja de lamaie
o lingurita extract de vanilie
o lingurita de praf de copt
75 de grame de unt topit
un varf de lingurita de sare
zahar pudra pentru… pudrat

Instructiuni:

Amestecati ouale cu zaharul si bateti-le cu telul pana capata o culoare galben pal. Adaugati coaja de lamaie si vanilia.
Separat, cerneti faina impreuna cu sarea si cu praful de copt, apoi amestecati-o cu ouale batute. Incorporati untul topit.

Compozitia obtinuta se lasa la frigider minim o ora.

Intre timp, cuptorul se preincalzeste la 180°C.

Ungeti usor, cu putin unt, formele si puneti in fiecare lacas o lingurita cu varf din compozitie.

Puneti la copt tava pentru 8 minute. Da, doar 8.

Odata scoase, madlenele se lasa sa se raceasca 3-4 minute si apoi le puteti scoate din forma.

Eu le prefer simple, pudrate cu zahar. Dar in ultima perioada, dupa zilele pline de la birou, ma premiez seara cu o ceasca de ceai si putina dulceata de mure pe langa 4 sau 5, uneori poate 6 madlene proaspat scoase din cuptor.

 

Leave a Reply