Retete, Retete Dulci

Cea mai buna negresa din lume

Tuesday, 25th October 2016

Everybody loves a brownie. O cumperi dimineata de la patiserie sau la pranz de la cantina si cand musti din ea… surpriza: o paine dulce, de culoare maro inchis si nimic mai mult.

Reteta care urmeaza este complet opusul. Am testat-o si mancat-o in ultimii 4 ani, cu prietenii si colegii mei.  De exemplu, Alina de la Delicii.com, desi gaseste mereu cate ceva de comentat la ea, continua sa ma roage sa o gatesc. Ca sa o conving de valoarea acestei retete si sa nu ii mai gaseasca nod in papura, am convins-o sa vina la mine intr-o sambata ca sa ma ajute sa o pregatesc. Drept recompensa, a plecat acasa cu o casoleta plina. Apropos, Alina, ai mancat si casoleta, ca inca nu mi-ai returnat-o? 🙂

Inainte sa incep sa va prezint procesul tehnologic, vreau sa il salut pe Matei, care am inteles ca citeste cu religiozitate ceea ce postez. Daca e asa, am doua rugaminti:
1 – zi-mi la ce ai poftit cel mai tare si iti pregatesc cu drag.
2 – pune mana si gateste ceva de aici si spune-mi cum a iesit. Poti sa incerci chiar reteta asta, e perfecta pentru un incepator si la final ai parte de o prajitura cremoasa si densa, cu un gust puternic de ciocolata si textura bogata.

 

negresa ingrediente

 

Ingrediente:

225 de grame de ciocolata neagra

150 de grame de zahar

85 de grame de unt

35 de grame de faina

2 oua la temperatura camerei

1 lingurita de extract de vanilie (daca nu aveti, folositi esenta)

O mana de nuci taiate

2-3 biscuiti maruntiti (Acesta e ingredientul meu secret. Nu e obligatoriu sa il folositi, dar confera negresei un plus de textura.)

 

Instructiuni:

Incepeti cu incalzitul cuptorului. 180 de grade, foc mediu.
Pregatiti apoi o tava nu foarte mare, preferabil de 20×20 cm, tapetand-o cu hartie de copt pe care o ungeti cu putin unt.

Intr-o cratita de marime medie, pe foc mic topiti untul. Adaugati ciocolata si amestecati pana la topirea completa si omogenizare. Luati vasul de pe foc si adaugati zaharul si vanilia. Incorporati apoi si ouale, unul cate unul.

 

negresa

 

Adaugati faina si amestecati, cu mana, foarte viguros timp de un minut. Pare floare la ureche, insa pregatiti-va pentru munca serioasa. Insistati intregul minut pentru a obtine o compozitie onctuoasa si fina. Vorbesc serios, reteta recomanda cu tarie respectare ce lor 60 de secunde, altfel veti avea o negresa uscata si sfaramicioasa.

Adaugati in compozitie nucile si biscuitii si rasturnati compozitia in tava.

 

negresa

 

Puneti-o la copt pentru 30 de minute si aveti grija sa nu o uitati in cuptor, ca sa nu se usuce.

Dupa ce o scoateti, lasati-o sa se raceasca complet inainte sa o taiati. Stiu ca e greu, dar trebuie sa rezistati. Eu nu reusesc tot timpul, sunt prea pofticios.:)

Enjoy!

P.S. Credeti ca Alina s-a abtinut de la comentarii? Evident ca nu. Se pare ca negresa “n-a iesit prea tare”. Intrebati-o pe ea daca nu intelegeti ce a vrut sa zica.

 

Leave a Reply