Recipes, Sweet

Banana Bread Cake

Banana Bread
Wednesday, 27th April 2016

Exista momente cand vrei sa ii faci fericiti pe cei din jurul tau si atunci depui efort si gatesti si un Banana Bread, chiar daca nu e prajitura ta preferata. Mai ales ca Joviu poate sa insiste pentru parajitura asta saptamani intregi. Stati pe loc, nu plecati! Nu va panicati degeaba. Ce daca nu e preferata? Chiar si asa, tot am facut-o sa fie excelenta, ba chiar incredibil de buna.
Am furat reteta initiala de la Mazilique de pe blog, acum 6 ani. Asa am descoperit-o pe Mazi, prin banana bread. Intre timp, reteta ei a trecut prin nenumarate modificari. Mai jos va prezint varianta care s-a dovedit a avea cel mai mare succes:

Ingrediente Banana Bread

Ingrediente pentru blat:
150 de grame de unt, la temperatura camerei
200 de grame de zahar fin
2 oua
250 de grame de faina
1 lingurita de bicarbonat de sodiu
8 banane coapte (da, opt!)
100 de grame de nuci taiate (eu am pus nuci pecan)
o lingurita de ghimbir ras

Ingrediente pentru glazura
250 de grame de mascarpone
50 de grame de zahar
o lingurita de nucsoara
o lingura de cacao pentru pudrat

Procesul tehnologic pe care il urmaresc este foarte simplu. Preincalzesc cuptorul la 180 de grade Celsius.
Cu ajutorul mixerului, amestec bine untul cu zaharul si adaug ouale.
Separat amestec faina cu bicarbonatul de sodiu, si o adaug peste amestecul de unt cu zahar.
Din cele 8 banane, 3 le pasez bucati mari si pe restul le fac pasta. Le adaug peste aluat si amestec. Urmeaza nucile si ghimbirul ras.
In mod normal compozitia se coace in tavi de chec, dar cantitatea mare de aluat m-a facut sa caut alternative. Forma de bundt-cake s-a dovedit un recipient bun. Imi place si pentru ca nu mai e nevoie sa o ung sau sa o tapetez cu hartie.

Banana Bread proces tehnologic
Dupa ce rastorn compozitia in tava, o pun la copt timp de o ora,  la 180 de grade Celsius, adica la foc mediu. Insa incep sa testez, cu scobitoarea, daca s-a copt dupa 45 de minute. Uneori cuptorul meu e proactiv. 🙂
Dupa ce scot aluatul din cuptor, il las la racit cam o ora jumatate. Separat pregatesc glazura amestecand mascarponele cu zaharul si nucsoara.
Cand prajitura e racita complet o glazurez si daca mai gasesc o urma de rabdare, o mai las un pic la frigider. Rece se dovedeste a fi si mai gustoasa.

P.S. Banana bread s-a dovedit a fi incredibil de potrivita pentru un picnic. A stat foarte bine in caserola si a mers de minune cu alaturi de Mimozele cu care ne-am servit.

 Banana Bread

Leave a Reply